NOVOSTI

Nina Vještica -Novi partner kancelarije Dimitrijević & Partners
Predstavlja nam veliko zadovoljstvo da objavimo unapređenje naše koleginice Nine Vještice na poziciju partnera advokatske kancelarije Dimitrijević & Partners.

Ninino unapređenje na poziciju partnera je rezultat njenog posvećenog rada i profesionalnog pristupa pri pružanju pravnih savjeta, čime je značajno doprinijela podizanju kvaliteta usluga, a samim tim i razvoju advokatske kancelarije Dimitrijević & Partners.

“Nina na najbolji način otjelotvoruje vrijednosti naše advokatske kancelarije. Od kako je postala član našeg pravnog tima, Nina je doprinijela povećanju standarda i kvaliteta pruženih usluga, demonstrirala izvanrednu predanost i posvećenost u radu sa klijentima, kao i nesebičnom dijeljenju znanja sa svojim mlađim kolegama. Bilo je izuzetno zadovoljstvo pratiti njen profesionalni i lični razvoj tokom godina, a danas je vidjeti na zasluženoj poziciji partnera. Iskreno se radujemo našim budućim, zajedničnim poduhvatima“, rekao je Stevan Dimitrijević, jedan od partnera i osnivača kancelarije Dimitrijević & Partners.

Nina je stupila na poziciju partnera 1. januara 2019. godine. Njenim imenovanjem u partnera, kancelarija Dimitrijević & Partners će dodatno učvrstiti lidersku poziciju u svim ključnim oblastima rada i pospiješiti profesionalni razvoj i znanje mlađih saradinka. Naša advokatska kancelarija je duboko posvećena svom timu i razvoju nove generacije lidera. Ninino unapređenje ne predstavlja samo značajan korak u njenoj karijeri, za nas ono odslikava rezultat zajedničih napora i posvećenosti kancelarije svakom članu tima ponaosob, kao i timskom radu.

O NiniNina je, u svojstvu starijeg saradnika, dio tima Dimitrijević & Partners od samog osnivanja, od početka 2016. godine. U periodu od 2014. do 2016. godine, Nina je, kao saradnik, bila dio tima Karanović & Nikolić u Banjaluci. Svoj profesionalni razvoj počela u Osnovnom sudu u Banjaluci 2012. godine, gdje je kao sudijski pripravnik provela 2 godine. Nina ima široko iskustvo u savjetovanju lokalnih i međunarodnih klijenata u oblasti poslovnog i privrednog prava, bankarstva i finansija, nekretnina i zaštite životne sredine. Specijalizovana je za pitanja iz oblasti zdravstva i osiguranja.

Ninine Reference

  • Savjetovanje zajmoprimca o kreditu u iznosu od 13,5 miliona eura u vezi sa otkupom akcija od strane inostranog fonda, koji je uključivao hrvatske i bosanske banke.
  • Savjetovanje domaće mljekarske kompanije u vezi sa refinansiranjem grupacije.
  • Savjetovanje regionalne maloprodajne grupacije o preuzimanju imovine lokalne maloprodajne kompanije.
  • Savetovanje u vezi sa prodajom udjela u domaćoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi međunarodnoj zdravstvenoj grupaciji.
  • Savetovanje međunarodne firme za maloprodaju odjeće o različitim privrednim i poslovnim pitanjima.

Objavljeno je najnovije rangiranje za Chambers Global 2018
Zadovoljstvo nam je objaviti da je društvo Dimitrijević & Partneri prešlo u poziciju Band 2 General business Law u Chambers Global 2018, jednom on najreputabilnijih nezavisnih pravnih direktorijuma. Međunarodne kompanije visoko ocjenjuju rad partnera Stevana Dimitrijevića, posebno kad je riječ o komercijalnom i pragmatičnom pristupu njihovim poslovnim operacijama u Bosni i Hercegovini. Takođe je priznat po svojoj aktivnosti u rješavanju sporova. Dimitrijević & Partneri nastoji da kontinuirano unapređuje kvalitet pravnih usluga koje pruža. Veliko nam je zadovoljstvo da je to prepoznato tokom istraživanja koje je sprovodio Chambers & Partners među klijentima i drugim advokatskim kancelarijama prisutnim na tržištu.

Rezultate rangiranja možete pogledati [ ovdje ].

Stevan Dimitrijević će učestvovati na Njujorškom maratonu
Stevan Dimitrijević, partner u Dimitrijević & Partneri, učestvovaće na Njujorškom maratonu gde će trčati ispred humanitarne ogranizacije „Chain of Hope“ – sa ciljem da prikupi sredstva za lečenje dece sa srčanim oboljenjima širom sveta.

[ pročitaj više ]

Dimitrijević & Partneri su savjetovali Mercator u restrukturisanju njihovog poslovanja u BIH
Tokom avgusta i septembra 2017. godine Dimitrijević & Partneri su savjetovali Mercator u nizu transakcijskih koraka u vezi sa obnovljenom strategijom za poslovanje Mercatora u Bosni i Hercegovini.

2014. godine nakon preuzimanja Mercatora od strane hrvatskog koncerna Agrokora, Konzum je bio zadužen za poslove u Hrvatskoj i Bosni. Tri godine kasnije, Agrokor najavljuje restrukturisanje posla u Bosni i to uključuje, između ostalog, ponovno preuzimanje 83 bivše trgovine Mercatora.
Konzum BH i Mercator BH će poslovati posebno, svako od njih odgovoran za svoje trgovine u Bosni i Hercegovini.

Pravni tim Dimitrijević & Partnera pod vođstvom Stevana Dimitrijevića sarađivao je sa Mercatorovim savjetnicima iz Slovenije kancelarijom Jadek & Pensa (pod vođstvom Odžbej Merca) i međunarodnim savjetnikom, kancelarijom Clifford Chance (pod vođstvom Loren Richards).

SELA sa zadovoljstvom objavljuje novog člana – Dimitrov, Petrov & Co.
Sofija, Bugarska, 12. septembar 2017. godine – SELA je pokrivanjem tržišta Bugarske povećala vrijednost svoje ponude klijentima. SELA je zvanično primila vodeću bugarsku advokatsku kancelariju Dimitrov, Petrov & Co. u svoje redove 12. septembra 2017. godine. Dodavanjem još jedne jurisdikcije u regionalnu pokrivenost mreže, SELA će biti u mogućnosti da potpunije i bolje pruži svoju uslugu kompanijama koje posluju u jugoistočnoj Evropi.

SELA je regionalna mreža nezavisnih advokatskih kancelarija koja pruža pravne i poslovne usluge vrhunskog kvaliteta za klijente na prostoru jugoistočne Evrope, čije se članstvo prostire na sedam jurisdikcija. Svaka kancelarija članica SELA mreže je vrhunska advokatska kancelarija koja pruža pun opseg pravnih i poslovnih usluga lokalnim i međunarodnim kompanijama. Članove čine Apoostolska & Aleksandrovski (Makedonija), Bojović & Partners (Srbija/Crna Gora), Dimitrijević & Partners (Bosna i Hercegovina), Kirm Perpar (Slovenija) i Žurić i Partneri (Hrvatska), a sada i Dimitrov, Petrov & Co. (Bugarska).

O advokatskoj kancelariji Dimitrov, Petrov & Co.

Dimitrov, Petrov & Co. je vrhunska kancelarija, koja pruža usluge u oblasti privrednog prava u Bugarskoj. Poznata po svom znanju i stručnosti u poslovnom pravu, kancelarija nudi inovativna i komercijalno jasna zakonska rešenja za klijente u najdinamičnijim globalnim industrijama. Sa advokatima koji su uvek dostupni, precizni i sa razumevanjem komercijalnog aspekta poslovanja klijenata, Dimitrov, Petrov & Co. nudi vrhunsku uslugu i ekspertizu domaćim i stranim klijentima. Kancelarija poseduje temeljnu ekspertizu po sektorima i veoma dobro razumijevanje lokalnog tržišta. Ova kombinacija im omogućava da isporučuju inteligentne, efikasne i pouzdane rezultate u skladu sa komercijalnim ciljevima klijenata. Kancelarija ima jake međunarodne veze koje značajno šire njen globalni domet. Dimitrov, Petrov & Co. nastoji da obezbijedi najviši mogući standard pravne usluge i posluje u skladu sa svojim principima kvaliteta, integriteta i izuzetnosti svojih usluga klijentima.

Dimitrijević & partneri su savjetovali Altima UK Value Investment Limited
Dimitrijević & partneri su savjetovali Altima UK Value Investment Limited (AUKVIL), po pitanju restrukturisanja njihovog indirektnog vlasništva u Banjalučkoj pivari ad Banjaluka (u daljem tekstu zajedno “Grupa”).

Transakcija je uključivala osnivanje AUKVIL-ove ćerke kompanije, blok trade transakciju između AUKVIL povezanog društva i postupak otkupa manjinskih akcionara Banjalučke pivare ad Banjaluka.
Dimitrijević & partneri su vodili pregovore sa zajmodavcima u vezi sa kreditiranjem Grupe, radili na nacrtu transakcionih dokumenata i isporučili Prethodne Uslove. Odluka o prenosu akcija manjinskih akcionara je usvojena na sjednici skupštine akcionara Banjalučke pivare održanoj u junu 2017. godine, gdje su Dimitrijević & partneri asistirali u pripremi sjednice i provođenju sveukupnog procesa koji je uspiješno završen početkom avgusta ove godine. Pravni tim Dimitrijević & partnera bio je pod stručnim vođstvom Stevana Dimitrijevića uz asistenciju starijeg saradnika Nine Vještice kao i ostatka tima.

SELA Sponzoriše „Smith Novak NPL Europe“ Konferenciju
South East Legal Alliance – SELA učestvovala je kao sponzor na Smith Novak NPL Europe Conference. Konferencija koja je održana u Londonu, 9. i 10. marta 2017. godine., osvrnula se na trendove i kretanja na evropskom tržištu NLP-ova, okupljajući ključne igrače na tržištu kako bi raspravili o gorućim temama, dinamici projekata i zakonodavnom razvoju širom evropskih tržišta.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici SELA-a mreže, uključujući Duška Žurića iz Žurić i Partneri Hrvatska, Mariju Bojović i Uroša Popovića iz Bojović & Partners Srbija/Crna Gora i Jana Gorjupa iz Kirm Perpar Slovenija.

Marija Bojović, partner osnivač kancelarije Bojović & Partners i SELA mreže, učestvovala je na panel diskusiji za jugoistočnu Evropu. Panel je pokrio inovacije na regionalnom tržištu, očekivane transakcije kao i lekcije naučene iz prethodnih iskustava. Na panelu se diskutovalo o tome kako prodaja NPL portfolia u regionu raste i kako je upravljanje, rešavanje i prevencija NPL portfolia jedan od prioriteta regulacionih tijela. Uz brojne banke prisutne na mnogim regionalnim tržištima, transakcije među jurisdikcijama su neizbježne, što se vidi iz povećanog interesa investitora. Takođe, nastavljajući se na ove trendove, povećan je interes i podignuta svijest o različitim opcijama restrukturisanja i izvršenju kao preventivnoj mjeri.

SELA se širi na tržište Slovenije
South East Legal Alliance (SELA) prima u članstvo još jednu vodeću advokatsku kancelariju. Jedna od vodećih slovenačkih advokatskih kancelarija Kirm Perpar zvanično se pridružila SELA mreži 3. februara 2017. godine.

SELA je regionalna mreža nezavisnih advokatskih kancelarija koja pruža pravne i poslovne usluge vrhunskog kvaliteta za klijente na prostoru jugoistočne Evrope, čije se članstvo prostire na šest jurisdikcija. Svaka kancelarija članica SELA mreže je vrhunska advokatska kancelarija koja pruža pun opseg pravnih i poslovnih usluga lokalnim i međunarodnim kompanijama. Članove čine Apostolska & Aleksandrovski (Makedonija), Bojović & Partners (Srbija/Crna Gora), Dimitrijević & Partners (Bosna i Hercegovina), Kirm Perpar (Slovenija) i Žurić i Partneri (Hrvatska).

Više informacija o SELA mreži dostupno je na www.selegalalliance.com.

O advokatskoj kancelariji Kirm Perpar

Kirm Perpar je nezavisna advokatska kancelarija iz Slovenije, koja pruža usluge u oblasti privrednog prava. Kancelarija je posvećena pružanju vrhunske pravne usluge, kao i obezbjeđivanju uvida u industrijska zbivanja i aktuelnosti na lokalnom tržištu. Glavni prioritet su im njihovi klijenti. Kako bi im obezbijedili istinski besprijekornu uslugu, kancelarija ulaže značajna sredstva u razumijevanje poslovanja klijenata i njihovih strateških ciljeva. Ovo, u kombinaciji sa posvećenošću profesionalnom integritetu, je jedan od osnovnih faktora koji definiše snagu i ugled firme i razlikuje je od ostalih kancelarija.

Kao proaktivna kancelarija, Kirm Perpar razumije da pravna ekspertiza i tržišna mudrost balansiraju poslovnu strategiju, zbog čega kancelarija nastoji da sagleda širu sliku kada savjetuje klijente, kako bi klijenti mogli da donesu prave poslovne odluke i ostanu ispred konkurencije. Prilagođenim pristupom svakom pitanju, Kirm Perpar udružuje snage sa klijentima da im pomogne da postignu održivi razvoj. Ovo je ključno za pružanje izuzetnih usluga klijentima i za postizanje rezultata kakve klijenti očekuju.

Više informacija o kancelariji možete naći na www.k-p.si.

Dimitrijević & partneri se pridružuje globalnoj mreži Nextlaw Global Referral Network
oformljenoj od strane najveće advokatske kancelarije na svijetu Dentons.
Dimitrijević & partneri sa velikim zadovoljstvom objavljuje da smo se pridružili Nextlaw Global Referral Network, povezujući tako svoje klijente sa vrhunskim advokatima širom svijeta. Nextlaw Global Referral Network predstavlja najveću mrežu pravnika na svijetu, sa više od 300 firmi članica, 18.600 advokata pokrivajući 160 zemalja.

Nextlaw Global Referral Network je osnovan od strane Dentons, najveće advokatske kancelarije na svijetu. Mreža posjeduje detaljan sistem kojim garantuje kvalitet svojih firmi članica i posjeduje razvijenu vlasničku tehnologiju kojom dozvoljava svojim članovima da pronađu advokate odgovarajućim iskustvom u drugim firmama članicama kada je njihovim klijentima potreban pravni savjet.

Jeff Modisett, direktor mreže, izjavio je: "Ponosni smo što je kancelarija Dimitrijević & partneri deo naše mreže. Mi smo dobri onoliko koliko su kvalitetni naši članovi, a Dimitrijević & partneri nas čini jačim i omogućava nam da bolje zadovoljimo potrebe klijenata naših drugih članova iz Bosne i Hercegovine."

Apostolska & Aleksandrovski kancelarija pridružuje se regionalnoj mreži “South East Legal Alliance” (SELA)
Koordinisan pristup prekograničnim transakcijama
21. novembar 2016. – South East Legal Alliance (SELA) prima u članstvo još jednu vodeću advokatsku kancelariju. Dobro poznata makedonska kancelarija Apostolska & Aleksandrovski zvanično se pridružila SELA mreži u drugoj polovini novembra 2016.

SELA je regionalna mreža nezavisnih advokatskih kancelarija koja pruža pravne i poslovne usluge vrhunskog kvaliteta, u više jurisdikcija na prostoru jugoistočne Evrope. Alijansa je zamišljena i osnovana od strane kancelarija Bojović & Partners (Srbija/Crna Gora), Dimitrijević & Partneri (Bosna i Hercegovina) i Žurić i Partneri (Hrvatska). Koristeći SELA mrežu, klijenti će imati koristi od integrisanih multi-jurisdikcionih pravnih timova, besprijekorne usluge i specijalizovane ekspertize. Svaka kancelarija članica SELA mreže je vrhunska advokatska kancelarija sa stvorenom reputacijom u svojoj jurisdikciji. Trenutno obezbjeđuje pokrivenost u pet jurisdikcija, sa planom za dalje proširenje članstva. Učešće u alijansi je ekskluzivno i isključivo po pozivu.

Više informacija o SELA mreži dostupno je na www.selegalalliance.com.

O advokatskoj kancelariji Apostolska & Aleksandrovski

Apostolska & Aleksandrovski je moderna advokatska kancelarija koja pruža usluge iz oblasti privrednog prava u Makedoniji. Uz osvježen pristup, Apostolska & Aleksandrovski kancelarija nudi uslugu fokusiranu na klijenta i “po meri” pravna rešenja. Kancelarija se bavi pitanjima iz svih ključnih pravnih oblasti i industrijskih sektora, kroz dublje razumijevanje kako same industrije tako i poslovanja svojih klijenata i samim tim obezbjeđuje pravne savjete u skladu sa njihovim poslovnim strategijama, svjesna kako će to uticati na njihovo ukupno poslovanje. Klijenti prepoznaju Apostolska & Aleksandrovski kao advokatsku kancelariju koja je posvećena kvalitetu, orijentisana na rezultate i koja posjeduje predanost klijentima i njihovom zadovoljstvu.

Više informacija možete naći na www.businesslaw.mk.